گانودرما مرهمی بر فیبروم رحم

گانودرما مرهمی بر فیبروم رحم

به رشد غیرطبیعی بافت عضلانی رحم، فیبروم گفته می شود.معمولا ۷۰ تا ۸۰ درصد زنان تا سن ۵۰ سالگی به فیبروم رحم دچار می شوند. تعداد و اندازه فیبروم ها متغیر است. فیبروئید در اصطلاح پزشکی لیومیوم یا مایوما نیز نامیده می شود. خوشبختانه این بیماری را می توان با استفاده از راهکارهای طبیعی نظیر تغییر رژیم غذایی تا حدود زیادی کنترل و درمان کرد. برای مثال مصرف برخی از مکمل های گیاهی نظیر چای سبز و یا قارچ گانودرما مرهمی بر فیبروم رحم شناخته می شوند. برای اطلاع بیشتر راجع به بیماری فیبروئید رحمی و روش های درمان خانگی آن با ما همراه باشید.

فیبروم رحم

فیبروم رحم یا فیبروئید نوعی بیماری است که در آن بافت‌ های ماهیچه ای و غیر سرطانی در دیواره رحم زنان رشد می‌کنند. البته این فیبروئید‌ها زندگی فرد را تهدید نمی کنند، اما با این وجود می توانند مشکلاتی را برای سلامتی او به وجود آورند. فیبروئید‌ها از عضله و بافت ‌های دیگر تشکیل شده و معمولا در داخل و اطراف دیواره‌ رحم شکل می‌گیرند. فیبروئید‌ گاهی اوقات می تواند به اندازه یک توپ تنیس و یا حتی گریپ فروت رشد کند.

عوامل به وجود آمدن فیبروم رحم

معمولا خانم های چاق و افرادی که در بازه سنی ۳۰ تا ۵۰ سال قرار دارند بیشتر تومور های فیبرومی دچار می شوند. از سوی دیگر رشد فیبروم ها با هورمون های زنانه استروژن و پروژسترون نیز در ارتباط است. برای مثال یکی از تحقیقات پزشکی نشان داده است که زنانی که دوره های قاعدگی آنها در سنین پایین تر شروع شده بیشتر ممکن است به فیبروم رحمی دچار شوند.

درمان فیبروم رحم

البته هنوز پزشکان اطلاعات کاملی در خصوص علت اصلی فیبروم رحم ندارند. اما برخی از آنها معتقدند این بیماری ارتباط مستقیمی با اضافه وزن و کمبود برخی مواد غذایی دارد. علاوه بر عدم تعادل هورمونی، بارداری، عوامل ژنتیکی، غیرعادی بودن شرایط رگ های خونی، رژیم غذایی نامناسب و تجمع سموم در بدن برخی از عوامل دیگر ایجاد فیبروم رحمی به شمار می آیند.

به این ترتیب برخورداری از یک رژیم غذایی سالم و ورزش کردن در کنار معاینات دوره ای و درمان‌ های استاندارد پزشکی می تواند به درمان فیبروم رحم کمک کند.

علائم فیبروم رحمی چیست؟

زنان مبتلا به فیبروم رحم اغلب بدون علائم هستند و یا علائم بسیار خفیفی دارند. برخی از علائم فیبروم رحمی  عبارتند از:

  • فشار و درد شکم و کمر
  • یبوست و یا درد مقعد (رکتوم)
  • درد هنگام مقاربت
  • تکرر ادرار
  • گرفتگی بیش از حد و درد خفیف تا شدید در دوران قاعدگی
  • خونریزی بیش از حد قاعدگی
  • چرخه طولانی و یا مکرر قاعدگی
  • ناباروری و یا سقط جنین
  • بزرگ شدن بیش از حد شکم

 فیبروم یا اندومتریوز؟

همانطور که گفته شد یکی از علائم فیبروم رحمی درد شدید قاعدگی است. اما با این امکان نیز وجود دارد که این درد بر اثر اندومتریوز باشد. اندومتریوز در واقع زمانی رخ می دهد که بافت داخلی رحم در قسمت های دیگر بدن و خارج از رحم و مثانه رشد می کند. با از بین رفتن این بافت در دوران قاعدگی شما، خونریزی ایجاد می شود و سبب بروز زخم دردناک می گردد. ناگفته نماند درد فیبروئیدها یا اندومتریوز همچنین می تواند بین دوره های قاعدگی نیز رخ دهد.

درمان های خانگی فیبروم رحمی

درمان های خانگی فیبروم رحمی

در ادامه به برخی از درمان ‌های گیاهی که می توانند به از بین رفتن فیبروم های رحمی کمک کنند اشاره می کنیم. اما دقت داشته باشید که هیچ کدام از این درمان ‌ها به تنهایی نمی‌توانند موثر باشند. بلکه مراجعه به پزشک زنان در کنار رعایت رژیم غذایی سالم و مصرف مواد غذایی زیر می تواند برای درمان این بیماری مفید باشد. مصرف سرکه سیب، زردچوبه، آبلیمو، زنجبیل، روغن زیتون، پیاز از جمله درمان های گیاهی موثر در بهبود فیبروم رحمی است. برخی دیگر از مواد خوراکی مفید در این زمینه عبارتند از:

  • مصرف ویتامین D و مواد غنی از کلسیم، فسفر و منیزیم

به گفته متخصصان ویتامین D تا ۳۲ درصد  میزان خطر ابتلا به بیماری فیبروم رحم را کاهش می دهد. ویتامینD مورد نیاز بدن از طریق نور آفتاب و برخی مواد غذایی نظیر قارچ گانودرما، زرده تخم مرغ، شیر و غلات غنی شده به ویتامین D و …. تامین می شود. لبنیاتی مانند ماست و پنیر چرب نیز حاوی کلسیم، فسفر و منیزیم هستند.

  • چای سبز و مکمل های گیاهی تنظیم کننده هورمون ها

به استناد برخی از تحقیقات پزشکی مصرف عصاره چای سبز به مدت ۸ هفته به کاهش قابل توجه حجم و وزن فیبروئید‌های رحمی کمک می کند. مصرف دانه کتان، خار مریم و B کمپلکس نیز به تنظیم هورمون‌ها کمک می کند.

-سیر یکی از موادی است که از ویتامین B۶ و ویتامین C برخوردار است و برای تنظیم هورمون ها مفید است. علاوه بر این آنتی اکسیدان‌های موجود در سیر به کند شدن رشد فیبروئید‌ها کمک کرده و در نتیجه درمان تسریع می‌شود.

-سویا نیز مقداری فیتواستروژن دارند، این ماده به استروژن شبیه است و همین شباهت موجب اختلال گیرنده‌های فیبروئید‌ها می شود و از رشدشان جلوگیری به عمل آید. شما می توانید از سویا در غذا‌های مختلف همچون گوشت استفاده کنید.

  • مصرف موضعی روغن‌های گیاهی

برای درمان طبیعی فیبروم رحم، دو بار در روز ترکیبی از روغن‌های گیاهی آویشن، مریم گلی، گل بنفشه و همچنین کرچک را بر روی شکم، کمر و پهلو‌ها بمالید.

گانودرما و عسل برای درمان فیبروم رحم

  • عسل

با توجه به اینکه عسل از خواص ضد عفونی کنندگی برخوردار است. بنابراین قرار دادن آن در رژیم غذایی به روند درمان توده‌های رحمی کمک می‌کند. ترکیب عسل با آلوئه‌ورا خواص آن را تقویت می کند.

  • گانودرما مرهمی بر فیبروم رحم

قارچ های خوراکی که مصارف دارویی دارند نظیر قارچ گانودرما برای حمایت از سیستم ایمنی بدن و افزایش توانایی بدن برای مقابله با عوامل محیطی مضر مثل استرس، التهاب و .. فراتر از یک تغذیه ساده به شمار می آیند. خواص آنتی هیستامینی قارچ گانودرما مرهمی بر فیبروم رحم است. از این رو ترکیبات قارچ گانودرما با کاهش سطوح هیستامین بد، رشد توده‌های رحمی را کند می‌کنند. به گفته خیلی از متخصصان قارچ ریشی (گانودرما) یکی از بهترین درمان ‌های خانگی برای کوچک کردن تومور‌ها محسوب می‌شود.

برای بهره‌مندی از خواص قارچ گانودرما می توانید آن را به صورت دمنوش و چای مصرف نمایید. ترکیب عصاره گانودرما با مقداری عسل یا زنجبیل نیز بهترین معجون برای درمان فیبروم رحم است.