ارزش غذایی گانودرما

مردم مشرق زمین، به ویژه چین و ژاپن، هزاران سال است که از قارچ گانودرما استفاده می کنند. حتی پادشاهان و امپراطوران باستان نیز چای ریشی می نوشیدند، زیرا در آن زمان معتقد بودند که خواص این چای منجر به شور و نشاط و زندگی طولانی می شود. برخی نیز نوشیدن چای گانودرما را باعث افزایش خرد و خوشبختی می دانستند! البته این روزها استفاده از قارچ گانودرما به دنیای غربی نیز رسیده و هنوز هم مطالعات پزشکی بسیاری در خصوص ارزش غذایی گانودرما صورت می گیرد. اگر شما هم می خواهید با ارزش غذایی گانودرما بیشتر آشنا شوید این مطلب را از دست ندهید.

ارزش غذایی گانودرما و قارچ های خوراکی دیگر

قارچ های خوراکی به دلیل ارزش غذایی طبیعی و قابل توجهی که دارند، یک جایگزین ایده آل برای گوشت محسوب می شوند. اغلب آنها نه تنها از طعم خوبی برخوردارند بلکه کم کالری، کم چربی و بدون کلسترول نیز هستند. قارچ های خوراکی غنی از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. حتی ممکن است فواید آنها با هیچ دارویی که تاکنون توسط دانش مدرن تولید شده است، قابل مقایسه نباشد.

قارچ گانودرما؛ پادشاه گیاهان

از قارچ گانودرما معمولا در پخت و پز و یا به صورت خام استفاده نمی شود؛ چرا که کمی سفت و تلخ است. در واقع این قارچ برای اهداف صرفاً دارویی مورد استفاده قرار می گیرد. قارچ گانودرما مانند قارچ های دارویی دیگر سرشار از ترکیبات کمیاب تقویت کننده سلامتی است. ارزش غذایی گانودرما بسیار بالاست و فواید بسیاری برای سلامتی شما دارد. به همین خاطر است که در طب چینی به عنوان “پادشاه گیاهان” شناخته می شود.

قارچ گانودرما؛ پادشاه گیاهان

فواید قارچ گانودرما

ارزش غذایی گانودرما شناخته شده و اثبات شده است. در حال حاضر انواع فرآورده های قارچ گانودرما به صورت قرص، کپسول، دمنوش و چای به فروش می رسد. هر یک از این اشکال گانودرما می تواند به عنوان یک مکمل رژیم غذایی مورد استفاده قرار بگیرد. در اینجا لیستی از مهم ترین مزایای گانودرما به عنوان یک مکمل رژیم غذایی روزانه و یا یک روش درمان برای برخی از شرایط پزشکی، ارائه می گردد:

بررسی ارزش غذایی قارچ گانودرما

قارچ گانودرما از ۹۰٪ آب تشکیل شده است، با این وجود ۱۰٪ باقی مانده آن شامل پروتئین، چربی ها، کربوهیدرات ها، فیبر و مواد معدنی نظیر پتاسیم، فسفر، منیزیم، سلنیوم، آهن، روی، مس و کلسیم است.  البته میزان این مواد مغذی با توجه به نوع قارچ گانودرما و شرایط رشد و پرورش آن متفاوت است.

این قارچ همچنین از مولکول های فعال زیستی از جمله پلی ساکاریدهای محلول در آب، استروئیدها، فنولها، نوکلئوتیدها، آدنوزین، پلی ترپنوئیدها و اسیدهای آمینه تشکیل شده است. از بین تمام اجزای آن، پلی ساکاریدهای خاص و همینطور تری تروپن ها از نظر فیزیولوژیکی قوی ترین هستند. برخی از خواص مهم ترین مواد تشکیل دهنده و مغذی موجود در قارچ گانودرما عبارتند از:

  • پلی ساکارید ها

پلی ساکاریدهایی که در این قارچ موجود هستند باعث کاهش قند خون می شوند و به همین خاطر در درمان دیابت موثر هستند. همچنین یک ماده فعال پلی ساکاریدها با نام بتا گلوکان توانایی بالایی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد و در حقیقت یکی از قوی ترین مکمل های سیستم ایمنی بدن محسوب می شود.

  • آنتی اکسیدان ها

این قارچ ها آنتی اکسیدان های بسیار قوی ای هستند که از بدن در برابر اثرات منفی رادیکال های آزاد که با قرار گرفتن در معرض روزانه خورشید، مواد شیمیایی و آلاینده ها در بدن تشکیل می شوند، محافظت می کنند. ثابت شده است که گانودرما سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، به خصوص هنگامی که با سایر مکمل های آنتی اکسیدانی مصرف می شود. علاوه بر این اعتقاد بر این است که گانودرما می تواند رشد تومورها را در افراد مبتلا به سرطان سرکوب کند. در حقیقت مصرف قارچ گانودرما با تقویت غشاها در سلول های سرطانی از انتشار تومور جلوگیری می  کند. به همین دلیل، این قارچ به عنوان یک مکمل غذایی و دارویی برای درمان و جلوگیری از سرطان استفاده می شود.

بررسی ارزش غذایی قارچ گانودرما

  • اسید گانودریک

اسید گانودریک با قطع انتشار هیستامین ها، علائم آلرژی را در بدن کاهش می دهد. همچنین می تواند استفاده از اکسیژن بدن را بهبود بخشد و به عملکرد کبد کمک کند. بررسی محققان در مورد خواص این قارچ نشان می دهد که ماده گانودریک اسید می تواند از تاثیر مخربی که بعضی از مواد سمی بر روی کبد می گذارند جلوگیری کند. به همین دلیل است که مصرف قارچ گانودرما برای سلامت کبد و بیماری های کبد مفید است. سم زدایی بدن، افزایش ادرار و جلوگیری از ایجاد موارد ناخواسته در سیستم ایمنی بدن از خواص دیگر این قارچ است.

  • مواد معدنی (کلسیم، پتاسیم، منیزیم و …)

مواد غذایی سرشار از مواد معدنی نظیر پتاسیم، کلسیم و منیزیم نقش مهمی در رژیم غذایی افراد به خصوص بیماران با فشار خون بالا دارند. در واقع یکی از فواید این مواد معدنی کاهش فشار خون است. کلسیم علاوه بر این که برای حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان ها لازم است، به تنظیم فشار خون نیز کمک می‌کند. منیزیم نیز یک ماده معدنی ضروری برای سوخت و ساز بدن است. خوشبختانه با توجه به ارزش غذایی بالای قارچ گانودرما و وجود این عناصر حیاتی در آن، شما می توانید با مصرف میزان مناسبی از این قارچ مواد معدنی مورد نیاز بدن خود را تامین کنید. در مطالب دیگر به نحوه مصرف و دوز مورد نیاز روزانه اشاره شده است.

  • ویتامین های A، C، E، D

هر ویتامین عملکرد خاص خود را دارد. برای مثال حفظ سطح طبیعی ویتامین C برای جلوگیری از کم خونی موثر است و یا ویتامین A گلبول های سفید خون را می سازد و همینطور برای بینایی، بهداشت پوست و مخاط اندام ها و رشد دندان ها و استخوان ها ضروری است. همچنین ویتامین E  از ساختمان و اجزای سلول ها حفاظت کرده و مقاومت بدن را در برابر بیماری ها افزایش می دهد. ویتامینD نیز برای تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است. پیشنهاد می کنیم تاثیرات مصرف قارچ گانودرما بر افزایش سیستم ایمنی بدن را مطالعه نمایید.

  • ویتامین های گروه B

قارچ گانودرما حاوی ویتامین های گروه B ( ریبوفلاوین یا B-2، فولات یا B-9، تیامین یا B-1، اسید پانتوتنیک یا B-5، نیاسین یا B-3 ) است. ویتامین‌های گروه B، به‌ طور کلی نقشی اساسی در چرخه متابولیسم سلولی بدن ایفا می کنند. بنابراین باعث افزایش متابولیسم بدن شده و رشد و تقسیم سلول‌ها را نیز بیشتر می کنند. این ویتامین‌ها همچنین برای عملکرد درست دستگاه ایمنی و عصبی و همینطور سلامت پوست و ماهیچه ‌ها ضروری هستند. ویتامین‌های گروه B به کاهش استرس و افسردگی، و سلامتی پوست، مو و اعصاب کمک می کنند. یکی از تحقیقات نیز نشان می دهد که افراد سیگاری که ویتامین ب زیادی در خون خود دارند با خطر کمتری در ابتلا به سرطان ریه مواجه هستند.

ارزش غذایی گانودرما در مقایسه با مواد غذایی دیگر

ارزش غذایی گانودرما در مقایسه با مواد غذایی دیگر

  • ویتامین سی ۷ برابر بیشتر از پرتقال
  • منیزیم ۱۵ برابر بیشتر ار کلم بروکلی
  • کلسیم ۶ برابر بیشتر از شیر
  • آهن ۳ برابر بیشتر از اسفناج
  • آنتی اکسیدان ۳ برابر بیشتر از کرن بری