کشاورزی در ایران و بخصوص استان اصفهان در طول سالیان دراز یکی از مشاغل اصلی افراد بوده است . وجود رودخانه زاینده رود یکی از دلایل اصلی رونق گرفتن این فعالیت در اصفهان بوده اما با گذر زمان کشاورزی در اصفهان دستخوش تغییرات زیادی شده است که شرایط را برای کاشت انواع محصولات بسیار سخت کرده است.
رابطه بحران آب و کشاورزی در اصفهان :
یکی از چالش های اساسی در ایران و البته اصفهان ، مسئله کمبود و یا بحران آب است. عوامل متعددی باعث بروز این اتفاق شده است که می توان گفت اگر سالیان پیش به آن ها پرداخته شده بود و برای هر کدام یک راه حل با افق دراز مدت در نظر گرفته می شد، کشاورزان عزیز با شرایط کنونی مواجه نبودند. گرم شدن زمین یکی از دلایل اصلی این پدیده است البته این تنها دلیل نیست. همان طور که گفته شد استفاده از روش های غیر بهینه و نادرست کشاورزی به عبارت دیگر عوامل انسانی نیز در بدتر شدن شرایط کشاورزی در اصفهان نقش بسیار مهمی داشته اند.
اصفهان یکی از کلان شهر هایی است که جزء یکی از انتخاب های اولیه افراد برای ساخت کارخانه بوده است. به عنوان مثال شرکت فولاد مبارکه در اصفهان حدود ۲۷ میلیون متر مکعب آب مصرف می کند که حدود ۶ درصد از کل مصرف آب شهر است. البته فولاد مبارکه تنها مجتمع صنعتی در اطراف شهر اصفهان نیست؛ صنایع تشنه دیگری مانند پتروشیمی اصفهان و شرکت استیل نیز وجود دارند.
در کنار این کارخانجاتی که در اصفهان به میزان زیادی منایع آبی را بخود اختصاص داده اند باید گفت که کشاورزی در اصفهان بیشترین سهم استفاده از منابع آبی را به خود اختصاص داده است. اصفهان به طور کلی یکی از شهر های خشک ایران محسوب می شود که برای استفاده از آب در زمینه های کشاورزی مجبور به استفاده از آب های زیر زمینی می باشد.
کشاورزی در اصفهان یکی از زمینه هایی است که مدیریت درستی روی آن در سالیان گذشته انجام نشده است. بسیاری از کشاورزان برای کاشت و آبیاری محصولات خود از همان روش های سنتی و قدیمی استفاده می کنند که باعث می شود حدود ۶۵ درصد از آب مصرفی به هدر رود. از طرف دیگر سیستم هایی که برای آب رسانی به کشاورزان استفاده می شود نیز چیزی حدود ۱۲ درصد از آب را هدر می دهند. همین مسئله باعث می شوند تا کشاورزان چاه های عمیق تری برای دسترسی به آب مورد نیاز خود حفر کنند و آسیب جبران ناپذیری را به منابع آبی و زمین وارد کنند. در گذشته با توجه به جمعیت کم کشور شاید این روش ها چندان مشکل ساز نبوده است ولی اکنون با توجه به رشد جمعیت دیگر نمی توان از روش های سنتی برای کشاورزی در اصفهان استفاده کرد.
اهمیت استفاده از دوره های آموزش کشاورزی در اصفهان :
با توجه به مواردی که بیان شد استفاده از روش های درست و بهینه سازی شده در تمام شاخه های کشاورزی می تواند به بهبود شرایط کشاورزی و شرایط کلی شهر کمک زیادی داشته باشد. به عنوان مثال شما اگر برای تولید محصولات خود از روش های گلخانه ای به درستی استفاده کنید نه تنها می توانید میزان مصرف آب خود را تا ۹۰ درصد کاهش دهید بلکه می توانید میزان تولید خود را تا ۱۰ برابر افزایش دهید. متاسفانه در ایران بخش کشاورزی از بخش علمی جدا شده است و همین مسله باعث می شود تا کشاورزان عزیز و یا کسانی که می خواهند تازه وارد این زمینه کاری شوند اطلاعات درستی درباره روش های بهینه و درست کشاورزی نداشته باشند. به عنوان مثال انجام بسیاری از اصلاحات ژنیتیکی که در کشاورزی نوین جهان مورد استفاده قرار می گیرد موضوعی است که بسیاری از کشاورزان عزیز از آن غافل مانده اند.
با وجود شرایط کنونی استفاده از دوره های آموزش کشاورزی در اصفهان از اهمیت زیادی برخوردار است. به عنوان مثال اخیرا وزراتخانه دستور داده است که برخی از محصولات غذایی مانند برنج تنها اجازه کاشت در شهر های شمالی کشور را دارند در حالی که می دانیم بسیاری از مناطق اصفهان مانند لنجان نیز در تولید برنج بسیار فعال هستند . پس می توان گفت بسیاری از کشاورزان راه کسب درآمد خود را از دست می دهند . تنها برای اینکه روش های درست کشاورزی در اصفهان را نمی دانند. اینکه اجازه کاشت برخی از محصولات در مناطق اصفهان داده نمی شود به معنای پایان کار شما نیست. شما می توانید شانس خود را بار دیگر البته با استفاده از روش های درست در زمینه تولید سایر انواع محصولات امتحان کنید و این بار به یک تولید کننده همیشه موفق تبدیل شوید.
آموزش کشاورزی در اصفهان توسط شرکت سپید خوشه :
شرکت سپید خوشه اصفهان از سال ۱۳۸۵ فعالیت خود را در راستای بهبود شرایط کشاورزی در زمینه های کشت و پرورش قارچهای خوراکی ، پرورش ماهی ( زینتی و خوراکی ) ، کشت زعفران، پرورش زنبور عسل ، کشت گیاهان داروئی ، کشت جوانه های خوراکی و … آغاز کرده است. این شرکت دارای مجوز های اعتباری لازم از سمت جهاد کشاورزی است و با بهره بری از استاندارد های لازم و تیم حرفه ای و مجرب خود شما را در راستای تولید بهتر هدایت می کند.
هدف ما این است که رابطه علمی خوب و پایداری با کشاورزان و فعالان در این زمینه برقرار کنیم تا بتوانی با حداقل منابع موجود بهترین نتیجه را از زمان و هزینه ای که برای کشاورزی صرف می شود را داشته باشید.
زمینه های فعالیت کاری شرکت سیپد خوشه عبارت است از :
- آموزش در رشته های کشاورزی و ارائه مدرک به کارآموزان از مرکز فنی و حرفه ای
- مشاوره مقدماتی جهت توجیه هر یک از رشته های مذکور
- مشاوره تخصصی در زمینه راه اندازی ، خرید دستگاهها و تجهیزات لازم
- کارشناسی و مشاوره رایگان جهت کار آموزان این مرکز تا زمانی که مشغول به فعالیت هستند .
- تاُمین مواد اولیه مرغوب
- بازار یابی و معرفی کار آموزان به مرکز اصلی فروش به منظور حذف واسطه ها
- ارائه طرحهای توجیهی
- ارائه راهکارهای کسب و کار کشاورزی
- برگزاری کارگاههای آموزشی و آموزشگاه کشاورزی
- برگزاری نمایشگاه های کشاورزی