اشتغالزایی در اصفهان

مسئله کار و اشتغال همیشه دغدغه اصلی بسیاری از دولت ها بوده و هست اما این روزها این مسئله به یک چالش اصلی برای ایران تبدیل شده است که بسیاری از شهر ها از جمله اصفهان درگیر آن هستند. برای افزایش تعداد شغل برای جوانان جویای کار دو مفهوم کارآفرینی  و اشتغالزایی نقش مهمی را ایفا می کنند که کمی با یکدیگر تفاوت دارند. اما در نهایت هدف هر دو این است که راهی برای کسب درآمد در اختیار جوانان قرار دهند.

تفاوت بین کارآفرینی و اشتغالزایی در اصفهان چیست؟

همان طور که از اسم کارآفرینی مشخص است، هدف اصلی ان ایجاد محصول و یا خدمات جدید است که با استفاده ازآن بتوان شغل های مختلفی را برای افراد گوناگون ایجاد کرد. به طور کلی بیشتر دولت ها مسئولیت اصلی سرمایه گذاری در این بخش را به شرکت های خصوصی واگذار کرده اند . به این معنا که عده ای از جوانان ایده های نو را مطرح می کنند که در نهایت و با سرمایه گذاری بر روی این ایده نه تنها می توان گامی به سوی پیشرفت روز افزون برداشت بلکه برای به ثمر رسیدن آن می توان تعداد زیادی شغل ایجاد کرد. بنابراین پشتیبانی اصلی برای این نوع اشتغالزایی  به واسطه شرکت های خصوصی انجام می شود که البته سود و زیان خودش را دارد، اما بحث اشتغالزایی  با کارآفرینی کمی متفاوت است.

اشتغالزایی در اصفهان
اشتغالزایی در اصفهان

مسیر و مبحث اشتغالزائی وظیفه اصلی به عهده دولت است که با توجه به تعداد جوانان واجد شرایط، کار متناسب برای آن ها را ایجاد کند. در نهایت رویکرد آن ایجاد شغل جدید و یا خدمت جدید نیست بلکه باید برای همان شرایط قبلی و شغل هایی که از پیش وجود داشته است برنامه ای نو داشت. در این حالت اشتغالزایی به طور مستقیم به نیاز بازار بستگی دارد. به عنوان مثال یک کارخانه صنعتی که در اصفهان مشغول به کار است زمانی می تواند تعداد بیشتری کارگر و مهندس استخدام کند که نیاز بازار برای کالای تولیدی افزایش پیدا کرده باشد. در غیر این صورت نیاز به استخدام نیروی کار بیشتری نیست. البته این روز ها چیزی که ما بیشتر با آن رو به رو هستیم تعدیل نیرو توسط بسیاری از سازمان ها می باشد . به این معنا که سیاست های پیش گرفته شده برای اشتغالزایی چندان نیز مفید نبوده اند!

پس در این حالت باید چه کار کرد؟

یکی از نقص هایی که در سیستم توسعه صنعت ما وجود دارد این است که رابطه بین علوم وکشاورزی تا حد زیادی قطع شده است. به این معنا که کشاورزان از شیوه های جدید کشاورزی اطلاعات زیادی ندارند و همین مسئله باعث می شود که برای کاشت انواع محصولات خود از همان شیوه های سنتی و قدیمی استفاده کنند. به عنوان مثال آبیاری به شیوه سنتی به جای استفاده از سیستم آبیاری هوشمند. خوشبختانه شرکت مهندسی کشاورزی سپید خوشه نقش جهان با حذف خلاء موجود و برقراری ارتباط علمی با کشاورزان ایجاد شده است. شما می توانید با شرکت در دوره های آموزشی که در شرکت سپید خوشه برگزار می شود به عنوان مثال روش پرورش قارچ، کسب و کار جدیدی برای خود راه اندازی کنید. در واقع ما به شما آموزش می دهیم اگر اکنون قادر به استفاده از زمین خود برای کاشت محصول قبلی نیستید می توانید به شیوه ای دیگر از زمین و سرمایه خود برای ادامه کار استفاده کنید. بااین هدف و رویکرد است که ما در تلاش هستیم کمکی به صنعت اشتغالزایی داشته باشیم.

اشتغالزایی در اصفهان
اشتغالزایی در اصفهان

سیاست های اشتغالزایی در اصفهان برای کشاورزان چگونه است؟

مسئله کم آبی که کل ایران و البته بیشتر قسمت های مرکزی با آب و هوای خشک مانند اصفهان با آن درگیر هستند یکی از مسائل اصلی کشور است. چرا که این مسئله باعث شده است بسیاری از کشاورزان که در زمینه کاشت برنج و یا سایر محصولات با روش کشت سنتی و مکانیزه نشده تبحر داشته اند اکنون کار خود را از دست بدهند ، به این ترتیب باید به فکر روش های جایگزین بود تا این دسته از کشاورزان بتوانند به ادامه حرفه خود بپردازند. برنامه ای که اکنون استانداری اصفهان قصد پیاده سازی آن را دارد، برنامه جامع اشتغال پایدار برای کشاورزان آسیب‌دیده از کم‌آبی نام دارد. برای اجرای این طرح به مشارکت شرکت های خصوصی و بانک های مختلف برای اعطای وام به کشاورزان آسیب دیده ناشی از کم آبی نیاز است. البته برای پیاده سازی این طرح نیاز به مشارکت اجتماعی نیز هست. به این معنا که اگر خود کشاورزان با این طرح که هنوز جزئیات آن معلوم نیست همکاری نداشته باشند امکان پیاده سازی آن وجود ندارد.