چرا نیازمند آموزش های کشاورزی هستیم؟

چرا نیازمند آموزش های کشاورزی هستیم؟

چرا نیازمند آموزش های کشاورزی هستیم؟ کشاورزی به دلایل مختلفی مهم است. اما اصلی ترین دلیل آن این است که همه ما برای زنده ماندن به غذا نیاز داریم. بنابراین کشاورزی به ما این امکان را می دهد تا یکی از نیازهای اولیه مان را تأمین کنیم. در ادامه به اهمیت کشاورزی و اینکه چرا نیازمند آموزش های کشاورزی هستیم؟ بیشتر می پردازیم.

چرا کشاورزی اهمیت دارد؟

اینکه چرا نیازمند آموزش های کشاورزی هستیم؟ جنبه های گوناگونی را شامل می شود. اما نخست لازم است اهمیت کشاورزی را مورد بررسی قرار دهیم:

جمعیت جهان رو به رشد است و “امنیت غذایی” مسئله قابل توجهی برای مردم جهان به شمار می رود. به همین خاطر کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار است. نخستین اولویت حاکمان در دوران قدیم نیز تامین تغذیه مردم بوده است. از این رو، کشاورزی از زمان های بسیار قدیم تا کنون به عنوان اصلیت ثبات سیاسی و اجتماعی یک ملت در نظر گرفته می شود.

 

چرا کشاورزی اهمیت دارد؟

کشاورزی نقش اساسی در توسعه تمدن بشری داشته است. بخش عمده ای از جمعیت جهان در بخش کشاورزی کار می کنند. خوشبختانه پیشرفت تکنیک های کشاورزی نیز به تدریج بهره وری کشاورزی را افزایش داده است. با فناوری های جدید و توسعه بازار در سراسر جهان ، تغییرات قابل توجهی در شیوه های کشاورزی ایجاد شده است.

در اکثر کشورهای جهان، کشاورزی جدا از اینکه برای تامین مواد غذایی مردم همان کشور مهم است، به رونق صادرات نیز کمک می کند. عمده کالاهایی که توسط کشورها وارد و صادر می شوند محصولات کشاورزی هستند. بازارهای صادراتی منطقه ای، اروپایی و سایر مناطق صادراتی، به طور چشمگیری فرصت های درآمد ناخالص کشورهایی همچون ایران را افزایش داده اند. بنابراین می توان نتیجه گرفت کشاورزی برای اقتصاد جهانی بسیار مهم است زیرا سهم بسزایی در معاملات بین المللی دارد.

چرا توسعه کشاورزی اهمیت دارد؟

تقریباً هر کشور صنعتی صعود اقتصادی خود را با تحول بخش کشاورزی آغاز کرده است. نمونه های اخیر آن شامل کشورهای برزیل، چین و ویتنام است که هر کدام حداقل در طی ۲۰ سال از آغاز تحول خود، ارزش بخش کشاورزی خود را دو برابر کرده اند. بسیاری از کشورهای دیگر در آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین نیز در حال حاضر در مسیر تحول قرار دارند. به این ترتیب توجه به بخش کشاورزی و توسعه کارآمد آن نقش بسیار مهمی در رونق اقتصاد کشورها دارد.

علاوه براین برنامه ها و آموزش هایی که دولت ها برای تحول و پیشرفت بخش کشاورزی خود در نظر می گیرند، این فرصت را به کشاورزان می دهد تا درآمد خانوار خود را افزایش دهند.

چرا توسعه کشاورزی اهمیت دارد؟

چرا نیازمند آموزش های کشاورزی هستیم؟

بسیاری از کشاورزان مناطق روستایی و یا افرادی که به تازگی و بدون گذراندن دوره های آموزش کشاورزی به کار زراعت مشغول هستند، به روزترین اطلاعات را راجع به نحوه تولید محصولات غذایی کارآمد و اقتصادی ندارند. بهبود دانش آنها و یادگیری مهارت ها و فن آوری های جدید در این حوزه، می تواند سطح بهره وری کشاورزان را به شکل چشمگیری افزایش دهد. در ادامه می خواهیم بدانیم چرا نیازمند آموزش های کشاورزی هستیم؟

برخی از مزایای دیگر آموزش های کشاورزی

– تغییرات در سبک زندگی مردم منجر می شود تا به مرور زمان در رژیم غذایی آنها نیز تغییراتی صورت بگیرد. در این صورت کشاورزان باید از بروزترین محصولات کشاورزی مورد نیاز مردم و نحوه کاشت و پرورش اقتصادی آنها آگاه باشند. به همین خاطر در دوره های کشاورزی انواع جدید محصولات زراعی که می تواند سود کشاورزان را بهبود بخشد معرفی می گردد.

-در دوره های کشاورزی در رابطه با نحوه مصرف بهینه از منابع آموزش داده می شود. آگاهی در خصوص حفظ و احیای منابع مورد استفاده برای تولید مواد غذایی از جمله خاک و آب، امنیت غذایی را در سال های آینده نیز تضمین می کند.

-در مناطق خشک و کم آب که در آن زراعت شغل غیر قابل پایداری تلقی می شود، اطلاع از برخی روش های جایگزین برای کشاورزی می تواند بسیار کارآمد باشد.

در آموزش کشاورزی چه نکاتی مهم است؟

به منظور پیشرفت و تحول در بخش کشاورزی، روش های علمی و جدید کشاورزی باید جایگزین روش های سنتی گردد و تمامی این ها نیازمند آموزش های صحیح در بخش کشاورزی است. البته روش های آموزش کشاورزی با توجه به سطح آگاهی مخاطب، توان مالی و امکانات موجود متفاوت است. به عبارت دیگر محتوای آموزش کشاورزی باید متناسب با نیازها باشد. بی تردید برگزاری هر دوره آموزشی بدون در نظر گرفتن نیازهای فراگیران هیچ نتیجه ای نداشته و تنها اتلاف سرمایه را به دنبال دارد.

علوم کشاورزی با علوم مختلفی همچون گیاه شناسی، علوم غذایی، علوم خاک و شیمی مرتبط است. علاوه بر این کشاورزی دارای زیربخش‌ های مختلفی است که مهم‌ ترین این زیربخش ‌ها عبارتند از: دام، طیور، شیلات و آبزیان، زنبور عسل، زراعت، باغبانی، آب، خاک، صنایع روستایی، ماشین ‌های کشاورزی، گیاهان دارویی و غیره. هرکدام از این زیربخش ‌ها خود از شاخه‌ های مختلفی تشکیل می‌شود. به این ترتیب فعالان هرکدام از این بخش ‌ها هم از نیازمندی، ویژگی‌ ها، توانمندی‌ ها، قابلیت ‌ها، نارسایی ‌ها، مشکلات و چالش ‌های خاص خود برخوردار هستند که باید در اجراء دوره‌ های آموزش کشاورزی، به‌ ویژه به‌کارگیری روش ‌های آموزشی به آنها توجه شود.

بهترین روش های آموزش کشاورزی چیست؟

بهترین روش های آموزش کشاورزی چیست؟

روش های آموزش کشاورزی شامل روش عملی، بحث گروهی، آموزش از راه دور، آموزش انفرادی و روش های دیگر می باشد. اما بهترین روش برای آموزش کشاورزی آموزش به طریق تجربی و عملی است. در این روش تمامی مراحل عملی آموزش کشاورزی، باید از پیش فراهم گردد. به عنوان مثال جهت آموزش نگهداری و سرویس تراکتور از قبل باید فضای مناسب آموزش برای این‌کار در نظر گرفته شود. به همین منظور تراکتور مورد نظر برای مخاطبان آموزش آماده می گردد و یک مدرس باتجربه شخصاً به‌صورت عملی تمام نکات لازم را آموزش می دهد.

البته فراموش نشود که برگزاری دوره های آموزش کشاورزی با روش های عملی و کاربردی زمان زیاد و هزینه بالایی احتیاج دارد، اما نتیجه کار بسیار مطلوب خواهد بود. همچنین می توان از تلفیق دو یا چند روش آموزشی برای تأثیرگذاری به مراتب بیشتر و بهتری در مقایسه با استفاده از تنها یک روش آموزش استفاده کرد.